ca  |  es

LA MURALLA

La història dels Apartaments la Muralla comença quan al 2012, decidim rehabilitar per complert, l’interior d’un edifici que ja al 1920 era un Hostal.

Segons expliquen els nostres veïns de més edat entre somriures l’Hostal de la Mariana estava regentat per la Mariana, una dona de família senzilla i treballadora, dedicada en exclusiva a aquest hostal. Cuidava dels hostes i també de les seves cavalleries, proporcionant-los llit i menjar a un preu asssequible.

A la bodega de la casa encara es conserven dos antics trujals on guardaven l’oli, el vi i altres aliments i estris que la Mariana usaven en el seu dia a dia.

La nostra idea va ser sempre la de respectar al màxim l’estructura original de la casa.

Es van rehabilitar totes les seves parets de pedra, perquè no perdés ni una mica del seu encant natural i històric ni d’aquest aire medieval que envolta a tota Horta de Sant Joan. És importar assenyalar que es va descobrir, en una de les parets interiors de la casa, un tram de la fortificació o muralla de la Vila. D’aquí el nom del nostres establiment Apartaments la Muralla. Sembla ser que part de la nostra bodega podia haver estat una torre de vigilància.

Per tant, si t’allotges a la Muralla podràs observar de ben aprop les “astilleres” de la muralla i altres signes evidents de la seva història i que han sobreviscut al pas dels anys.

Apartaments la Muralla es converteix al 2014 en un allotjament rural, seguint la tradició d’aquesta casa.

És el nostre desig compartir i mostrar el tresor històric i arquitectònic que tenim.

Entrada de la Muralla

Entrada de la Muralla

la Muralla d'Horta des de les habitacions interiors

la Muralla d’Horta des de les habitacions interiors

La Bodega

La Bodega

Escales interiors

Escales interiors

La Muralla

La Muralla

La Sala de jocs

La Sala de jocs

Registre a turisme: HUTTE-001571- 43 i HUTTE-001573 – 49     Tipus d’allotjament: Allotjament rural independent